Süt ve Besi Hayvancılığı
SÜT VE BESİ HAYVANCILIĞI |
TYT |
Ülkemiz hayvan sayısı bakımından dünyada ilk sıralarda olmasına rağmen, bu hayvanlardan elde edilen ortalama verim açısından çok gerilerde bulunmaktadır. Bununda en önemli sebebi özellikle kırsal kesimlerde üretim yapan yetiştiricilerimizin hala yeterli teknik bilgi ve donanımdan yoksun olmalarıdır. Verimli ve kazançlı bir hayvancılığın yapılabilmesi, bilimsel metotlara dayalı olarak hayvan yetiştirme, besleme ve sağlık hizmetlerinin sağlanmasına bağlıdır. Bu nedenle bu konuda yetişmiş teknik ara elemana ihtiyaç duyulmaktadır. Büyük ve Küçük Baş Hayvan Yetiştiriciliği Programında uygulamalı dersler verilerek hayvanların yetiştirilmesi, beslenmesi, hayvan sağlığı, veteriner hekimliği yardımcı hizmetleri alanlarında bilgi donanımlı, kendine güvenen, ön lisans diplomasına sahip, nitelikli tekniker konumunda ara eleman yetiştirmek amaçlanmıştır.
Bu program 1. öğretim olarak eğitim öğretime devam etmektedir. Programın öğretim süresi 2 yıldır. Yıllık öğrenci kontenjanı 40’dır. İki yılın sonunda programı başarı ile bitirenler, dikey geçiş sınavı yoluyla Ziraat Fakültelerinin Zootekni Bölümlerine devam ederek lisans veya yüksek lisans öğrenimlerini tamamlayabilmektedirler. Bu programdan mezun olanlara “Tekniker” ünvanı verilmektedir.
Çalışma Alanları
• İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri, Belediyeler, Mezbahalar, Et-Balık Kurumu ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşlarda,
· Sığır, koyun ve keçi yetiştiricileri birliklerinde,
· Özel tarım ve hayvancılık danışmanlık bürolarında,
• Özel sektöre ait çiftliklerde, mandıralarda ve yem fabrikalarında,
• Kendilerinin kuracakları özel çiftliklerde,
• Veteriner Hekimin olmadığı yerde, hayvan sağlığı konusunda özellikle koruyucu hekimlik alanında,
• Özel Veteriner Hekim kliniklerinde yardımcı eleman olarak çalışabilirler.
BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ |
Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>
This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc